Courgette pasta – verse pesto – scampi

DSC_2878_web

Starten doen we met één van mijn favoriete groenten. De courgette.
Met behulp van een mandoline kan je de courgette mooi snijden zodat de pasta slierten allemaal dezelfde dikte hebben.
In tegenstelling tot gewone pasta, moet je deze pasta niet koken maar wel bakken.

Wat heb je nodig (2 personen) :
– Een courgette
– Scampi’s
Pesto
– Peper, zout & viskruiden

Zo gingen wij te werk:
1. De verse pesto maken. Het recept kan je hier vinden.
2. Scampi’s bakken in olijfolie en goed kruiden. We gebruikten hiervoor peper, viskruiden van oil&vinegar en een snuifje zout.
3. In dezelfde pan als die van de scampi’s de slierten courgette 2 minuten bakken op een hoog vuur en ook al wat bijkruiden met peper en zout. Doordat je deze in dezelfde pan bakt komen de smaken goed bij elkaar en belangrijk hoe minder afwas… hoe beter!

Warm serveren en genieten!

Met dank aan Joli Gâteaux voor het bakken, braden en kruiden!

DSC_2882_web

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s